Van 1-1-2018 tot 2020 mag ik het stokje overnemen van Bianca Hendriks en ben ik de Dorpsdichter van de Gemeente Renkum. Specifieke info en activiteiten  zal ik op deze pagina weergeven. Zie ook mijn gedichten in Poëzie  (o.a.  Dichtersduel); hoor ze o.a. in Liedrepertoire.

Het was een boeiende en spannende avond in cultureel centrum de Kreek in Oosterbeek. Lieke van Rooijen, de andere kandidaat, die net een paar stemmen meer verzameld had, liet twee prachtige liedjes horen en er was een swingend gelegenheids-trio. Het zaaltje zat propvol en de stemming was prima. Blij dat  de jury mij unaniem verkozen heeft. Wordt vervolgd!

Mijn eerste activiteit, op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente, 8 januari 2018, na de mooie speech van de burgemeester Agnes Schaap, drie nieuwe gedichten  voorgedragen. Daarna, terwijl ik meende dat men nog wel een cabaretesk lied over Renkum wilde horen, gingen de aanwezigen verder met wat men op een receptie pleegt te doen: praten en borrelen. (Ik kreeg al visioenen van de bard Kakofonix aan het einde van een Asterix-avontuur.) Dat lied komt dus nog een andere keer.