Gauwdieven – de roman

Een ruk aan haar arm! Nog voor Carla zich schrap kan zetten wordt ze voortgetrokken aan haar leren tas, het hengsel stevig om haar pols gewikkeld. Pas als ze dreigt te vallen, laat ze haar tas los. De dief springt met de buit achter op een rijdende motor en gaat er vandoor. Adrenaline klotst door ons lijf en Carla bedenkt vol schrik dat haar reisdocumenten, smartphone, creditcards en huissleutels er in zitten.
We sturen een sms-je naar haar telefoon: “Jullie mogen geld en telefoon houden, maar leg alsjeblieft de documenten en sleutels ergens voor ons neer!”
Na diverse telefoontjes van onze kant en lang wachten komt het ja-woord. We vinden de tas in de genoemde vuilcontainer. Alléén de telefoon ontbreekt.
Tranen van ontlading en verwondering daarna als de dieven ons bellen en bezorgd vragen of we de tas wel gevonden hebben. “Jaa-a” zegt Carla en mompelt aarzelend: “Bedankt.”

‘Roman 11-149’   op NPO Radio 1, De Taalstaat, 23-05-15

Welk van de drie boeit het meest? De geschiedenis (rubriek Nieuws), bovenstaande korte tekst of de opgelezen versie hiervan?
>>> Je 
reactie wordt op prijs gesteld!

De ‘Roman 11-149’: max. 11 regels en max. 149 woorden. De mooiste romans worden voorgelezen in De Taalstaat. Zaterdag tussen 11 en 13 uur uur op Radio 1. Een roman in 11 regels en 149 woorden van Arnon Grunberg, vormde de basis voor dit idee.